Concepțiile greșite despre exercițiile fizice v-au împiedicat să începeți un program de exerciții fizice? Clarificați orice confuzie și lăsați aceste sfaturi de exerciții fizice să vă îmbunătățească rutina de antrenament. Să sperăm că niciunul dintre aceste mituri, greșeli și concepții greșite comune despre exerciții fizice nu v-a împiedicat să faceți exerciții fizice.
1. Greșeală comună: eșecul de a stabili obiective. Faceți exerciții fizice fără a avea un obiectiv clar în minte? A avea un obiectiv clar stabilit este un pas esențial în succesul exercițiilor fizice și al pierderii în greutate. Urmărirea progreselor într-un jurnal vă va ajuta să vă asigurați că vă vedeți îmbunătățirile, vă va ajuta să vă motivați și vă va ajuta să vă atingeți obiectivul final.
2. Concepție greșită comună: fără durere, nu există câștig. Durerea este modul în care corpul dumneavoastră vă anunță că ceva nu este în regulă. Nu ignorați acest lucru. Atunci când depășiți exercițiile fizice și vă testați, veți întâlni disconfort fizic și va trebui să îl depășiți. Un exemplu în acest sens ar fi antrenamentul pentru un maraton. Este important să ai parte de antrenamentul de bază al maestrului înainte de a intra în antrenamentul avansat. Antrenamentul de bază dezvoltă corpul și îl pregătește pentru un antrenament extins. Trebuie să învățați să vă “citiți” corpul. Respirația grea este pentru că îți forțezi corpul sau poate fi începutul unui atac de cord. Exercițiile fizice sunt importante. Fă-l cum trebuie și îl poți face pentru tot restul vieții tale.
Este normal să te doară după exerciții fizice, dar trebuie să le faci treptat, cu o perioadă bună de odihnă pentru a permite o vindecare corespunzătoare. Există două probleme comune aici cu cei care încep să facă exerciții fizice. Poți provoca leziuni de lungă durată mușchilor, tendoanelor și ligamentelor dacă te antrenezi în timp ce ai dureri, fără să lași suficient timp de odihnă pentru a te vindeca. Vă puteți trezi cu dureri constante și de lungă durată dacă faceți acest lucru, ceea ce înseamnă că nu veți mai putea face exerciții fizice.
Dacă vă treziți a doua zi dimineața după ce ați făcut exerciții și abia vă puteți trage corpul dureros din pat pentru că vă doare totul, veți fi mai puțin motivat să faceți exerciții fizice. Durerea constantă este o modalitate sigură de a vă ucide programul de exerciții fizice.
3. Greșeală comună: sacrificarea calității pentru cantitate. Atunci când sunteți gata să creșteți numărul de repetări ale unui anumit exercițiu și să întăriți mușchii corespunzători, în loc să vă forțați să faceți de fiecare dată puțin mai mult, încercați să micșorați numărul de repetări dintr-un set, dar creșteți numărul de seturi. De asemenea, renunțați la jumătate din numărul obișnuit de repetări, dar adăugați câteva seturi în plus. Vă veți simți mai puțin obosit și veți putea câștiga forță în mușchii cu contracție rapidă.
4. Mit comun: antrenamentul cu greutăți le face pe femei voluminoase. Antrenamentul cu greutăți pentru o femeie va întări și tonifia mușchii, va arde grăsimile și va crește metabolismul, nu va construi masă. Femeile nu produc suficient testosteron pentru a construi masa musculară în modul în care o fac bărbații.
5. Greșeală frecventă: accent excesiv pe punctele forte. Ar trebui să începi să te concentrezi pe punctele tale, mai degrabă decât pe ceea ce ești bun. Acest lucru te va ajuta să echilibrezi lucrurile. De exemplu, dacă partea inferioară a corpului tău este mai puternică decât partea superioară a corpului, atunci încearcă să lucrezi la această zonă doar o zi pe săptămână.
Fiind inteligent în ceea ce privește modul în care faceți exerciții fizice vă va duce departe. Este important să aveți un corp sănătos, așa că ieșiți afară și începeți să faceți exerciții fizice de astăzi.