7 motive pentru care ar trebui să folosești uleiul de nucă de cocos

Este o concepție greșită comună că uleiul de nucă de cocos este rău pentru tine. Oamenii din întreaga lume experimentează beneficiile sănătoase ale utilizării uleiului de cocos. Acesta este de fapt unul dintre cele mai sănătoase uleiuri pe care le puteți consuma. Iată primele șapte motive pentru care ar trebui să folosiți uleiul de nucă de cocos ca alternativă la alte uleiuri de gătit obișnuite.

1. Uleiul de cocos nu se transformă în grăsime în corpul tău.

Spre deosebire de multe alte uleiuri comune, cum ar fi cele de soia (vegetale) și de porumb, uleiul de cocos nu te va îngrășa. Uleiul de cocos conține trigliceride cu lanț mediu (MCT), care sunt un combustibil ușor de ars de către organism, fără a se transforma în grăsime. Majoritatea celorlalte uleiuri și grăsimi de gătit conțin trigliceride cu lanț lung (LCT). LCT-urile sunt de obicei stocate sub formă de grăsime. Deoarece uleiul de nucă de cocos este un MCT, acesta este mai ușor de absorbit și se transformă mai repede în energie.

Oamenii de la tropice se bazează de secole pe nucile de cocos ca element de bază tradițional în dieta lor. Aceștia consumă cantități mari de ulei de nucă de cocos în fiecare zi. În loc să se îngrașe, acesta îi ajută să rămână sănătoși, slabi și în formă. Când trec de la uleiul de nucă de cocos la uleiurile noastre moderne, aceștia dezvoltă obezitate și problemele de sănătate cu care se confruntă societatea noastră modernă.

Alți oameni care cunosc acest adevăr de mult timp sunt cei care se ocupă cu hrana pentru animale. Atunci când animalele sunt hrănite cu uleiuri vegetale, acestea se îngrașă și produc mai multă carne grasă. Atunci când sunt hrănite cu ulei de nucă de cocos, acestea devin foarte slabe.

2. Uleiul de cocos crește metabolismul.

Nu numai că uleiul de nucă de cocos se transformă mai repede în energie în corpul tău, dar îți crește metabolismul, ceea ce favorizează pierderea în greutate. Pentru că îți stimulează metabolismul, îți ajută organismul să ardă grăsimile mai eficient.

Uleiul de nucă de cocos îți poate tripla arderea caloriilor. Deoarece uleiul de nucă de cocos este un MCT, este transformat în energie atât de repede încât creează multă căldură. Într-un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition, MCT-urile ard de trei ori mai multe calorii timp de șase ore după o masă decât LCT-urile.

În numărul din 15 februarie 2005 al revistei Woman’s World se afirma că uleiul de nucă de cocos este “secretul subteran al metabolismului ridicat”.

Aceasta este o veste excelentă pentru persoanele care au probleme cu tiroida, deoarece uleiul de nucă de cocos îmbunătățește tiroidele leneșe, stimulând producția de hormoni tiroidieni suplimentari. S-a demonstrat că majoritatea celorlalte uleiuri obișnuite, cum ar fi cele vegetale (soia) și de porumb, inhibă funcția tiroidiană.

3. Uleiul de cocos are acizi grași omega 3.

Majoritatea uleiurilor de gătit conțin acizi grași omega 6, ceva ce primim mult prea mult în Statele Unite. Raportul nostru între omega 6 și omega 3 ar trebui să fie de 1:1, dar este mai degrabă de 50:1. Trebuie să reducem drastic uleiurile omega 6 și să consumăm mult mai multe uleiuri omega 3 pentru a fi sănătoși. Iar uleiul de nucă de cocos este plin de acești acizi grași omega 3 sănătoși.

4. Uleiul de cocos îți dă energie.

Din cauza acizilor grași sănătoși omega 3 și a faptului că mărește metabolismul, majoritatea persoanelor care trec la uleiul de cocos simt o explozie de energie suplimentară în viața de zi cu zi.

Acest lucru se datorează faptului că uleiul de nucă de cocos este cea mai bogată sursă naturală de trigliceride cu lanț mediu (MCT), care cresc rata metabolică și duc la pierderea în greutate. MCT-urile promovează termogeneza, care crește metabolismul organismului, producând energie.

Acest lucru se datorează faptului că uleiul de nucă de cocos este cea mai bogată sursă naturală de trigliceride cu lanț mediu (MCT), care cresc ratele metabolice și duc la pierderea în greutate. MCT-urile promovează termogeneza, care crește metabolismul organismului, producând energie. Multe persoane cu sindrom de oboseală cronică și fibromialgie au descoperit că adăugarea nucii de cocos și a uleiului de cocos în dieta lor le-a fost de ajutor.

5. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți folosi pe piele și păr este uleiul de cocos.

Uleiul de cocos unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți aplica direct pe piele și păr. Acesta oferă o ușurare temporară a problemelor de piele, cum ar fi erupțiile cutanate. Ajută la vindecare și la refacerea pielii la un aspect mai tânăr. De asemenea, este cunoscut pentru a ajuta persoanele care suferă de infecții cu drojdie în piele, precum și multe alte probleme ale pielii.

Nu numai că înmoaie și netezește pielea, dar uleiul de nucă de cocos are proprietăți antioxidante care protejează pielea de daunele provocate de radicalii liberi. Uleiul de nucă de cocos este și un excelent ulei de masaj.

6. Uleiul de cocos are beneficii sănătoase pe care majoritatea celorlalte uleiuri nu le au.

Există tot mai multe dovezi că uleiul de cocos are efecte antifungice, antibacteriene și antivirale atât atunci când este consumat, cât și atunci când este folosit local pe piele.

Majoritatea uleiurilor se oxidează și devin râncede foarte repede, cauzând daune radicalilor liberi în corpul nostru. Uleiul de nucă de cocos nu se oxidează ușor și nu provoacă daune dăunătoare radicalilor liberi, precum uleiurile vegetale polinesaturate. Se crede că daunele provocate de radicalii liberi sunt responsabile pentru multe afecțiuni din corpul nostru, de la artrită la o susceptibilitate crescută la cancer.

De asemenea, uleiul de nucă de cocos ajută organismul nostru să absoarbă mai eficient alți nutrienți, cum ar fi vitamina E.

7. Uleiul de nucă de cocos este unul dintre cele mai bune uleiuri pe care le puteți folosi pentru gătit.

Are un punct de fum mai ridicat decât uleiul de măsline, ceea ce înseamnă că poate suporta mai bine temperaturile ridicate. Există mai multe uleiuri omega 3 sănătoase pe care putem alege să le consumăm, cum ar fi uleiul de in și de măsline, dar acestea nu se descurcă bine la căldura mare pe care o folosim pentru gătit. Uleiul de nucă de cocos poate fi folosit la temperaturi de gătit mai ridicate.

Uleiul de nucă de cocos se râncezește mai greu, spre deosebire de alte uleiuri de gătit, care de obicei sunt râncede cu mult înainte de a le aduce acasă. Uleiurile râncede provoacă deteriorarea radicalilor liberi în organism, care este una dintre principalele cauze ale cancerului. Uleiul de nucă de cocos este stabil timp de peste un an la temperatura camerei.

Din cauza dezinformării pe care am primit-o timp de ani de zile, am pierdut beneficiile sănătoase pe care uleiul de cocos le-a oferit oamenilor de la tropice timp de secole. Dar acum a fost redescoperit! Uleiul de nucă de cocos este atât de eficient, încât nu va trece mult timp până când vom vedea promovate suplimentele de ulei de cocos, dar puteți să săriți peste mulțimea populară și să începeți să consumați și să gătiți cu ulei de cocos chiar de astăzi!

 

Leave a Comment