Calea spre sănătate și vitalitate

Este timpul să începeți o viață sănătoasă:
programul tău de 7 zile

De câte ori v-ați culcat seara, jurând că dimineața veți merge la sală, pentru ca apoi să vă răzgândiți doar opt ore mai târziu, pentru că atunci când vă treziți, nu aveți chef să faceți mișcare?

Deși acest lucru li se poate întâmpla celor mai buni dintre noi, nu înseamnă că ar trebui să renunți cu totul când vine vorba de a te menține în formă. Ceea ce trebuie să înțeleagă oamenii este că a rămâne activi și a mânca bine sunt esențiale pentru sănătate și bunăstare pe termen lung – și că un gram de prevenție face cât un kilogram de leac.

Cu cât știi mai multe despre modul în care corpul tău răspunde la alegerile tale de stil de viață, cu atât mai bine poți personaliza un plan de nutriție și exerciții fizice care să ți se potrivească. Atunci când mâncați bine, vă creșteți nivelul de activitate fizică și
faceți exerciții fizice la o intensitate adecvată, vă informați corpul că doriți să ardeți o cantitate substanțială de combustibil. Acest lucru se traduce prin arderea mai eficientă a grăsimilor pentru energie.

Cu alte cuvinte, obiceiurile alimentare adecvate plus exercițiile fizice sunt egale cu un metabolism rapid, care, la rândul său, vă oferă mai multă energie pe tot parcursul zilei și vă permite să faceți mai multă muncă fizică cu mai puțin efort.

Adevăratul scop al exercițiilor fizice este de a trimite un mesaj repetitiv către organism, cerând îmbunătățirea metabolismului, a forței, a capacității aerobice și a condiției fizice și a sănătății în general. De fiecare dată când faceți exerciții fizice, corpul dumneavoastră răspunde prin îmbunătățirea capacităților sale de a arde grăsimile pe tot parcursul zilei și al nopții, Exercițiile fizice nu trebuie să fie intense pentru a funcționa pentru dumneavoastră, dar trebuie să fie consecvente.

Vă recomand să faceți exerciții cardiovasculare regulate de patru ori pe săptămână, timp de 20-30 de minute pe ședință, și exerciții de rezistență de patru ori pe săptămână, timp de 20-25 de minute pe ședință. Această abordare echilibrată oferă o
una-două lovituri, încorporând exerciții aerobice pentru a arde grăsimile și a livra mai mult oxigen, și antrenament de rezistență pentru a crește masa corporală slabă și a arde mai multe calorii în jurul blocului.

Iată un exemplu de program de exerciții fizice care ar putea funcționa pentru dvs:

* Încălzirea – șapte până la opt minute de activitate aerobică ușoară, menită să crească fluxul sanguin și să lubrifieze și să vă încălzească tendoanele și articulațiile.

* Antrenament de rezistență — Antrenați toate grupele musculare majore. Una până la două serii din fiecare exercițiu. Odihniți-vă 45 de secunde între seturi.

* Exerciții aerobice — Alegeți două activități preferate, acestea pot fi jogging, canotaj, ciclism sau schi fond, orice se potrivește cu stilul dumneavoastră de viață. Efectuați 12 până la 15 minute din prima activitate și continuați cu 10 minute din cea de-a doua.
a doua activitate. Răcoriți-vă în ultimele cinci minute.

* Stretching — Încheiați-vă sesiunea de exerciții fizice prin întindere, respirație profundă, relaxare și meditație.

Atunci când începeți un program de exerciții fizice, este important să aveți așteptări realiste. În funcție de nivelul inițial de fitness, ar trebui să vă așteptați la următoarele schimbări la început.

* De la una la opt săptămâni — Vă simțiți mai bine și aveți mai multă energie.

* De la două la șase luni — Pierdeți dimensiuni și centimetri în timp ce deveniți mai slab. Hainele încep să se potrivească mai lejer. Câștigați mușchi și pierdeți grăsime.

* După șase luni — Începeți să pierdeți în greutate destul de rapid.

Odată ce v-ați luat angajamentul de a face exerciții fizice de mai multe ori pe săptămână, nu vă opriți aici. Ar trebui să vă schimbați, de asemenea, dieta și/sau obiceiurile alimentare’, spune Zwiefel. Numărarea caloriilor sau calcularea gramajelor și procentelor pentru anumiți nutrienți este
nepractic. În schimb, vă sugerez aceste linii directoare ușor de urmat:

* Mâncați mai multe mese mici (în mod optim patru) și câteva gustări mici pe parcursul zilei

* Asigurați-vă că fiecare masă este echilibrată – încorporați proteine de mărimea unei palme, cum ar fi carnea slabă, peștele, albușul de ou și produsele lactate, porții de mărimea unui pumn de carbohidrați complecși, cum ar fi pâinea și pastele integrale, orezul sălbatic, cerealele cu mai multe cereale și cartofii, și porții de mărimea unui pumn de legume și
fructe

* Limitați aportul de grăsimi doar la ceea ce este necesar pentru o aromă adecvată

* Beți cel puțin opt pahare de apă de 8 oz. pe parcursul zilei

* Vă recomand, de asemenea, să luați o multivitamină în fiecare zi pentru a vă asigura că primiți toate vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul dumneavoastră.

Cred că asta e tot ce-mi vine în minte pentru moment. Ar trebui să îmi extind mulțumirile către un prieten doctor. Fără el, nu aș fi putut să scriu acest articol sau să-mi păstrez sănătatea mintală.

Bucurați-vă de viață, cu toții o merităm.

Veți găsi multe alte informații și articole utile la Sănătate și Vitalitate – pentru a vă bucura viața.

Health & Vitality pentru toate produsele de îmbunătățire a vieții și de dezvoltare personală. – Vizitați: >>> http://www.health-vitality.com

 

Leave a Comment