Canadien 3 – Oilers 5 | Guhle et les leçons

Pe hârtie, elementele erau la locul lor pentru ca canadianul să sufere o înfrângere din cauza lipsei de experiență.De la prima sa apariție, Zach Hyman a scăpat de atenția lui Kaiden Guhle pentru a merge singur. Jake Allen a reușit salvarea, dar este genul de secvență care ar fi putut destabiliza mai mult de un începător.

Cu excepția faptului că Guhle s-a reușit și dacă acel joc s-a încheiat cu 5-3 în favoarea Oilers, cu siguranță nu a fost vina lui.

Martin St-Louis nu avea chef să-și laude jucătorul după meci. „A jucat bine joc. Nu sunt surprins”, a spus simplu antrenorul.

Trebuie spus că St-Louis tocmai își văzuse jucătorii mai consacrați comitând o serie de erori și alegeri îndoielnice, care au dus la pierderea canadianului.

Începe cu Joel Edmundson, care, fiind eliminat la începutul celei de-a doua perioade, a ajutat să pună mai multă presiune asupra celor trei apărători începători din formație. De asemenea, penalty-ul său, într-un detaliu minor, a oferit un joc de putere de cinci minute uneia dintre cele mai bune echipe din NHL în aceste circumstanțe.

A continuat cu Nick Suzuki, vinovat de o eroare mentală stupidă (închizând mâna pe pucul în zona defensivă), care i-a adus căpitanului CH un penalty pe care el însuși l-a calificat drept „prost”.

„A fost decizia bună a arbitrului, nu aveam dreptul să fac asta, mai ales că eram deja scăpați”, s-a plâns Suzuki.

De asemenea, ne putem întreba la ce s-au gândit Mike Matheson și Jake Evans când au intrat în atac în timp ce echipa apărea 3 la 5. Matheson a primit cu siguranță un șut de calitate, iar el și Evans au căzut înapoi în timp la contraatac. Dar toți cei trei jucători erau epuizați și, prin urmare, nu au putut să-l împiedice pe Connor McDavid să câștige avânt și să facă o lovitură puternică, pe care Jake Allen l-ar fi putut opri. A anticipat trecerea încrucișată?

Pe poarta asigurărilor, Josh Anderson, intrând în zonă, încearcă o pasă laterală în ciuda prezenței unui anume Leon Draisaitl alături de el. A fost de ajuns ca neamțul să-și trimită credinciosul aliat McDavid într-o evadă, cu rezultatul pe care îl cunoaștem.


FOTO PERRY NELSON, USA TODAY SPORTS

Leon Draisaitl (29) primește urale de la coechipieri după ce a marcat al doilea gol al lui Edmonton în a doua repriză.

Pe scurt, în toate aceste jocuri cruciale, nicăieri nu vedem numele lui Guhle, în ciuda unei prime prezențe haotice. În ciuda atenției mass-mediei și a unei puternice atenții pentru primul său meci „acasă”, atenția pe care a măsurat-o sâmbătă dimineața văzând un contingent bun de jurnalişti care au venit să discute cu el.

Dimpotrivă, tânărul și-a revenit din următoarea prezență, neutralizându-l pe McDavid și relansând atacul câștigând o cursă pentru puc. Dar cele două verificări ale lui, una după alta, pe același McDavid la mijlocul primei perioade?

M-a ajutat un pic. Când am venit prima dată, l-am lăsat să treacă pe Hyman. A trebuit să mă liniștesc puțin. M-a ajutat să mă calmez și să intru în joc.

Kaiden Guhlé

„Băieților de pe bancă le-a plăcut”, a spus Suzuki. Este un tip care se pricepe la jocurile mari, va juca jucători de această calitate toată cariera lui, atât de bun pe cât se obișnuiește. »

Guhle se obișnuiește deja. Atacatorii cu care s-a confruntat cel mai mult în acest sezon, 5 împotriva 5? Sidney Crosby, Jake Guentzel, Kirill Kaprizov și Johnny Gaudreau. Fără jucători obraznici de hochei.

Sâmbătă, a petrecut mai mult de șapte minute împotriva lui McDavid la 5-5. 97 a marcat cu siguranță, dar a fost rezultatul căderii adânci a lui Johnathan Kovacevic în teritoriu.

Chiar și Arber Xhekaj s-a descurcat bine. Cu siguranță a fost scutit de confruntări împotriva lui McDavid și Draisaitl, dar să înfrunte lui Ryan Nugent-Hopkins, așa cum a făcut-o, este demn de remarcat pentru un fundaș de adâncime care nu are încă 25 de jocuri de experiență în NHL.

Doar că indisciplina i-a costat scump pe CH, ceea ce explică de ce chiar și limitând daunele la 5 contra 5, McDavid și Draisaitl au încheiat seara cu câte patru puncte.

Martin St-Louis spune adesea că corectează tendințele urâte mai degrabă decât greșelile ocazionale. Tendința jocurilor recente este mai degrabă una de disciplină, un concept care include atât erorile mentale, de poziționare, cât și de execuție. În ultimele patru jocuri, CH a oferit 18 avantaje numerice rivalilor lor, o cifră mare.

Aceasta este o tendință urâtă de a corecta, cu siguranță mai puțin îngrijorătoare decât dacă tinerii săi apărători s-ar prăbuși sub presiune.

În creștere


FOTO JASON FRANSON, PRESA CANADIANĂ

Kirby Dach (stânga), Chris Wideman și Cole Caufield îl felicită pe Nick Suzuki după ce golul căpitanului a deschis scorul pentru Canadiens.

Kirby Dash

Am fi vrut să subliniem munca bună a lui Yolande, prietena doamnă franco-albertană care operează liftul media. Dar pentru că este necesar, să mergem cu Dach, care a jucat lângă casa lui și a oferit o performanță inspirată.

Cădere


FOTO JASON FRANSON, PRESA CANADIANĂ

Atacantul Oilers Zach Hyman a trebuit să-și revină în fire după ce a fost verificat de apărătorul canadian Joel Edmundson, care a fost exclus din joc pentru gestul său.

Joel Edmundson

Fie că considerăm că expulzarea lui este excesivă sau nu, chiar și o simplă penalizare minoră de două minute, la acel moment al meciului, i-ar fi rănit echipa.

Numărul jocului


FOTO JASON FRANSON, PRESA CANADIANĂ

Tyson Barrie și Connor McDavid

27

Cu două goluri și două pase decisive, Connor McDavid a strâns cel puțin 4 puncte într-un joc pentru cei 27.e ori în cariera lui. De la sosirea sa în 2015, el a fost un vârf în NHL, cu mult înaintea coechipierului său Leon Draisailt, al cărui 20 de ani.e potrivirea de gen și Nikita Kucherov.

Au zis

Aș minți dacă aș spune că nu este stresant să-l înfrunt. Trebuie doar să te poziționezi bine, să eviți permutările. Are mâini atât de bune, așteaptă să faci prima mișcare.

Kaiden Guhle despre Connor McDavid

A fost greu pentru fundașii noștri. Savard joacă aproape toți cu stenografie. Acestea sunt minute mari. Unitățile noastre au fost bune pentru a face doar 3-1 pentru Oilers după penalty-urile noastre.

Nick Suzuki

Jocul s-a jucat acolo. Le dai acelor băieți șansa de a simți pucul. Împotriva 5 împotriva 5, am fost foarte dominanti. Chiar și la 4 împotriva 5, am fost buni. Dar 3 contra 5, pentru minute lungi, e greu.

Martin St Louis

In detalii

Presentimentul lui St-Louis


FOTO PERRY NELSON, USA TODAY SPORTS

Joel Armia a încercat să blocheze vederea portarului Stuart Skinner în a doua repriză.

„Simt că vine producția. Aceste cuvinte nu sunt ale doamnei Minou, ci ale lui Martin St-Louis. Antrenorul principal al Canadiensului vorbea despre Joel Armia, care încă de sâmbătă dimineața era fără punct, de unde și comentariul de la St-Louis. Finlandezul a avut grijă să-și facă antrenorul să arate bine în a doua repriză, ajungând în cele din urmă pe tabela de marcaj când a primit un pasaj la poarta lui Evgenii Dadonov. Armia aproape a reușit-o în repriza a treia, când șutul său răsunător de la încheietură a lovit bara orizontală.

Gardienii, din nou și din nou…


FOTO PERRY NELSON, USA TODAY SPORTS

Portarul Stuart Skinner a oprit un șut de la Michael Matheson

În opinia colegilor, Stuart Skinner este una dintre surprizele primului trimestru al sezonului Oilers. Totuși, portarul de 24 de ani nu ar trebui să rămână fără benzină, deoarece celălalt portar al clubului, Jack Campbell, este de nerecunoscut la începutul sezonului. Cu toate acestea, Skinner a permis acum 15 goluri în ultimele 4 starturi, iar revenirea generoasă, chiar în zona de plată, pe care i-a dat-o Armia pe poarta lui Dadonov este genul de joc pe care un portar de top trebuie să-l evite. Oilers au permis acum trei sau mai multe goluri pentru al nouălea joc consecutiv. Cel puțin au muniția pentru a genera atac…

În umbra titanilor


FOTO PERRY NELSON, USA TODAY SPORTS

Zach Hyman dat în judecată de Kaiden Guhle

Connor McDavid și Leon Draisaitl primesc toată atenția în Edmonton, desigur. Dar ca un Marcel Gauthier, Zach Hyman realizează o mulțime de muncă în umbra ilustrilor săi însoțitori de trio. Fostul Maple Leafs și-a anunțat culorile încă de la începutul jocului scăpând singur în fața lui Jake Allen, o bună reamintire a vitezei sale impresionante pentru un aripior corpulnic. Iar asupra golului victoriei, marcat chiar la finalul celei de-a doua perioade, presiunea pe care a exercitat-o ​​asupra lui Johnathan Kovacevic a fost cea care a contribuit la căderea fundașului Canadiens, declanșând o cascadă de evenimente care aveau să ducă în plasa lui Darnell Nurse. Cu 26 de puncte în 25 de jocuri, Hyman este pe cale să-și doboare maximul din carieră de 54 de puncte într-un sezon, stabilit anul trecut.

Add Comment