Canadien — Oilers | Brett Kulak et les transactions de fin de saison

(Edmonton) Hotărât, ajungem în această perioadă a anului când toată lumea își face, ca să o citez pe Diane Tell, o nouă cunoștință.


După întoarcerea lui Kirby Dach la Chicago, după întoarcerea lui Sean Monahan la Calgary, acum este rândul lui Brett Kulak să reia legătura cu vechii săi prieteni. Fundașul Oilers se va confrunta sâmbătă seara cu Canadiens pentru prima dată de la schimbul din 21 martie.

„Sunt câteva fețe noi… Cifra de afaceri este destul de nebună! »

Ținând? Din ultimul său meci cu CH, doar unul dintre ceilalți cinci fundași va participa la meciul de sâmbătă: Joel Edmundson. Jeff Petry a mers la Pittsburgh, Alexander Romanov la Islanders, Chris Wideman va fi lăsat afară, iar Corey Schueneman joacă cu Rocket.

Kulak și-a găsit nișa cu Oilers. Își joacă cele 17 minute complete pe meci, a adăugat scurtarea listei de sarcini și a jucat până acum în fiecare dintre primele 24 de jocuri ale Albertanilor.

„Vine în cei mai buni ani ai carierei sale. El muncește din greu, cere puțină atenție și este foarte apreciat de colegii și antrenorii săi”, a spus antrenorul principal al Oilers, Jay Woodcroft, după antrenamentul de sâmbătă dimineață.

Kulak a recunoscut că a fost aproape să revină la Habs în această vară. La urma urmei, la Montreal s-a impus ca jucător permanent în NHL, în 2018-2019, pentru a juca 215 jocuri cu CH.

Kulak a fost popular în Montreal, dar când Kent Hughes a primit o ofertă care includea o alegere de 2e întoarce, cu greu putea să spună nu. Această alegere i-a permis canadianului să-l recruteze pe dinamicul fundaș Lane Hutson.

Acolo unde povestea acestei tranzacții devine interesantă din perspectiva actuală este că posibilitatea unei tranzacții, urmată de o întoarcere la Montreal ca agent liber, nu părea un scenariu exagerat. „A fost o opțiune. Am avut mai multe discuții în această vară, era în ultimele mele opțiuni, a recunoscut el. Am avut niște ani grozavi, echipa merge în direcția bună și cred că succesele vor veni mai repede decât cred oamenii. »

Doar că Kulak a fost mulțumit la finalul sezonului trecut la Edmonton, pentru că vine din regiune, dar și pentru că s-a potrivit bine pe partea de hochei. „Când am fost schimbat aici, mi s-a dat un rol foarte definit și știam la ce să mă aștept. A fi acasă a fost factorul numărul unu. Apoi am avut o experiență grozavă în playoff cu Connor și Leon (McDavid și Draisaitl) și cred că avem potențialul de a câștiga. »

Kulak are și un copil de șapte luni. „Familia soției mele este și ea din zonă, așa că totul este aproape. Dacă aș fi rămas în Montreal, bunicii nu ar mai vedea copilul atât de des! »

Comentarii interesante în lumina dezbaterii actuale despre Sean Monahan. După cum au sugerat câțiva fani cu Ilya Kovalchuk și Nate Thompson în urmă cu doi ani, de ce să nu-l schimbați pe Monahan ca jucător de închiriere pentru sfârșitul sezonului și să-l aduceți înapoi vara viitoare ca agent liber? Exemplul lui Kulak arată că acest tip de plan are limitele sale. Idem pentru Thompson și Kovalchuk, de altfel, din motive diferite.

Cea mai mare provocare a lui Guhle


FOTO DOMINICK GRAVEL, ARHIVELE LA PRESSE

Kaiden Guhlé

Kaiden Guhle a avut dreptul la reuniunea sa de vineri.

Aici, în Edmonton, și-a încheiat cariera de junior cu Oil Kings. Echipa a câștigat campionatul Western Junior League (WHL), cu Guhle ca apărător numărul 1.

„I-am văzut pe băieți ieri, pe antrenori, cu trofeul. Am reușit să retrăiesc amintiri din ultimul an”, a spus Guhle.

Apărătorul din primul an rămâne un om de încredere pentru Martin St-Louis, în ciuda lipsei sale de experiență, și este sigur că antrenorul principal va încerca să-l trimită atunci când este posibil pentru a-l înfrunta pe McDavid, chiar dacă nu are ultimul cuvânt pentru schimbări. În ultimele meciuri ale CH de pe drum, Guhle s-a confruntat cel mai des cu triourile formate din Elias Lindholm (Calgary), Max Domi (Chicago) și Boone Jenner (Columbus). Toate primele triouri.

„Toată lumea mă întreabă ce voi face când sosește McDavid. Va fi o provocare, dar va fi distractiv”, a rezumat Guhle.

Chemarea Sf. Ludovic


FOTO DAVID BOILY, ARHIVELE LA PRESSE

Rem Pitlick

Rem Pitlick va putea, în sfârșit, să se întoarcă la antrenament. Amintit miercuri seara seara, se afla atunci la Utica. S-a îndesat mai mult de patru ore în autobuz pentru a se întoarce la Laval cu Racheta. A ajuns acasă „în jurul orei 4:30 dimineața” să tragă un pui de somn și să se întoarcă la aeroport în speranța de a ajunge la Calgary la timp pentru meciul de joi. Din cauza întârzierilor, el a sosit cu câteva minute înainte de duelul Canadiens-Flames, forțându-l pe St-Louis să-l angajeze pe apărătorul Chris Wideman în vârstă de 12 ani.e atacator.

De data aceasta, Pitlick va putea participa la întâlnire și speră să profite de ocazie pentru a revigora. Autor a 26 de puncte în 46 de meciuri sezonul trecut, încă nu a obținut un punct în șapte meciuri în acest sezon și a fost cel care a fost sacrificat când a existat un surplus de atacatori. Habs-ul l-a supus unor derogări, dar nimeni nu a revendicat-o.

Piutlick a spus că a primit un telefon de la St. Louis în ziua în care a fost oferit celorlalte 31 de echipe. „Martin mi-a spus să nu renunț. Nu a fost ușor. A trebuit să mă gândesc la ce pot fi ca jucător. Înseamnă mult când vine de la cineva care a fost și el acolo. A fost o conversație lungă care mi-a plăcut foarte mult. »

Sfatul lui Modin


FOTO FRANÇOIS ROY, ARHIVELE LA PRESSE

Josh Anderson

Josh Anderson a jucat pe scurt timp de câteva jocuri și omul din spatele acestei noi sarcini nu este cine crezi. Acesta este… Fredrik Modin!

El și St. Louis au jucat împreună la Tampa, iar Modin a continuat să joace pentru Blue Jackets, pe lângă faptul că a lucrat pentru echipă după pensionare. Cei doi prieteni au avut așadar ceva de mâncare împreună săptămâna trecută la Columb, în ​​timpul vizitei canadianului. Acolo Modin ia reamintit lui St. Louis că Anderson era un jucător scăpat eficient pentru Blue Jackets.

„Așa că am vorbit cu Josh despre asta și face o treabă al naibii de bună”. Ar fi trebuit să facem asta mult mai devreme! St-Louis a recunoscut cu sinceritate.

În scurt

  • Brendan Gallagher va rata un al doilea joc consecutiv cu o accidentare a corpului.
  • Jake Allen va apăra plasa Canadiensului pentru al treilea joc la rând.
  • Chris Wideman și Jordan Harris vor fi lăsați în afara fundașilor, ceea ce înseamnă că Johnathan Kovacevic va reveni în formație.

Add Comment