Hydro-Québec pariază optimist pe bunăvoința abonaților săi

Baraje noi? Ferme de vant? Nimic din toate acestea nu va satisface creșterea cererii de energie electrică în următorii cinci ani. Hydro-Québec este așadar nevoită să-și convingă clienții să consume mai bine iarna. O strategie incertă, dar inevitabilă, potrivit companiei publice, către o tranziție energetică de succes.

Până la intrarea în funcțiune a mai multor turbine eoliene noi în 2027, corporația publică intenționează să crească performanța programelor sale cu 60%, care se bazează pe bunăvoința abonaților săi. Tocmai cu acești 1.000 de megawați suplimentari (MW) crede că va putea satisface nevoile de vârf, care se ridică la aproximativ 40.000 MW.

Aceste programe „comportamentale” – care urmăresc, pe vreme foarte rece, „deplasarea” consumului de energie în perioadele în care rețeaua este mai puțin ocupată – funcționează datorită stimulentelor financiare pe care Hydro-Québec le oferă abonaților participanți. Nimic nu obligă marii consumatori să participe.

Astfel de programe au fost de mult oferite clienților industriali. Cu toate acestea, din 2015, Hydro-Québec a vizat și abonații comerciali și instituționali. Acestea vor fi din ce în ce mai solicitate: de exemplu, vrem să mobilizăm școli, centre comerciale și depozite. Și, din 2019, clienții rezidențiali pot contribui și ei.

Conform celui mai recent plan de aprovizionare al Hydro-Québec, programul „Managementul energiei în afaceri” ar trebui să elibereze de două ori mai multă putere în perioadele de vârf în 10 ani. Programul de „prețuri dinamice”, care vizează clienții rezidențiali și comerciali, ar trebui să se dubleze în trei ani. Iar filiala Hilo – care în prezent nu își îndeplinește obiectivele – este de așteptat să obțină mai mult de 600 MW de putere în șase ani, comparativ cu 10 MW anul trecut.

Cum poate corporația de stat să prevadă cu atâta optimism ceea ce nu decide? „Aceasta este o întrebare bună, pe care uneori ne-o punem chiar și pe plan intern”, răspunde Kim Robitaille, director de planificare pentru managementul sistemului energetic la Hydro-Québec. De asemenea, inginerii noștri trebuie să fie convinși: ei constată că șuruburile sunt mult mai fiabile decât comportamentul…”

Studiile de piață confirmă totuși că acest tip de „schimbare de cultură” este posibilă, asigură Mpe mine Robitaille. „Nu poți spune „Voi continua să consum ca înainte, în orice moment al zilei, fără să fii conștient de consumul meu de energie electrică” și să te gândești să trăiesc într-un Quebec electrificat. Nu se poate”, spune ea. “Nu avem de ales” să ne întoarcem la comportament, adaugă ea.

Nu putem spune „Voi continua să consum ca înainte, în orice moment al zilei, fără să devin conștienți de consumul meu de energie electrică”, și să mă gândesc să trăiesc într-un Quebec electrificat. Nu poate fi.

Ministrul Energiei, Pierre Fitzgibbon, a declarat vineri că dorește să depună un proiect de lege „solid” din 2023 pentru a reglementa în continuare comportamentul consumator de energie. Nu este exclusă includerea prețurilor dinamice, adică obligarea clienților Hydro-Québec să plătească mai mult în perioadele de vârf de iarnă.

Secvența deciziilor

Dirijarea electronilor pe rețeaua Hydro-Québec este un act de echilibru. Treaba a avut ocazia să viziteze centrul de control al rețelei principale a companiei de stat. Din motive de securitate națională, locația exactă a acestei camere, situată în zona Montreal, nu poate fi dezvăluită.

Pe peretele acestui centru de control subteran, cufundat în întuneric, se află o uriașă hartă schematică a Quebecului. Indicatoarele luminoase reprezintă principalele infrastructuri de rețea. „Ceea ce vezi aici este întreaga provincie. În dreapta este nordul, unde se află producția. Și în stânga este sudul, unde are loc consumul”, explică Hubert Nolet Côté, șeful acestui centru de control.

Trei dispeceri dețin controalele acestei poziții șapte zile pe săptămână, 24 de ore pe zi. Ei sunt cei care comunică cu managerii fabricii de producție pentru a lansa un grup turbină-generator atunci când cererea crește. Acestea se bazează pe o planificare strânsă a nevoilor, adaptată constant în funcție de vreme.

Pe vreme foarte rece, o succesiune de decizii este folosită pentru a crește puterea în rețea. Putem cere clienților industriali să-și închidă mașinile. Este posibil să apelați la piața de electricitate nord-americană pentru a cumpăra energie. Sau chiar pentru a reduce puțin tensiunea în rețea, ceea ce reduce necesarul de energie.

Și, desigur, corporația de coroană poate solicita participanți la programe voluntare de reducere a vârfurilor. Cu toate acestea, subliniază David Beauvais, specialist în rețele inteligente care a lucrat la Hydro-Québec și la Régie de l’énergie, aceste programe oferă câștiguri mai imprevizibile.

„Orice lucru comportamental, în care se așteaptă ca oamenii să asculte pentru un semnal de preț, este mult mai puțin sigur”, spune Beauvais, care este acum președintele Alterum, un startup de tehnologie în domeniul tranziției energetice. Din cauza acestei fiabilități mai scăzute, adaugă el, Hydro-Québec ar putea fi obligată de autorități să semneze garanții suplimentare de aprovizionare pe piața nord-americană.

O provocare de comunicare

Toate acestea nu înseamnă că corporația guvernamentală nu ar trebui să ia calea consumului responsabil și să-și implice clienții. Este, de asemenea, o mișcare globală care merge mână în mână cu decarbonizarea, spune Maya Jegen, politolog de la Universitatea Quebec din Montreal, specialist în energie și rețele inteligente.

În Quebec, ca și în alte părți, drumul către acest ideal nu va fi ușor de parcurs. „În general, oamenii au o înțelegere slabă a pieței de energie electrică”, explică M.pe mine Jegen. În mintea oamenilor, este normal să nu coste prea mult. Pentru Hydro-Québec, aceasta este o provocare de comunicare. »

În ultimii ani, compania publică a desfășurat o campanie majoră pentru a se apropia de clienții săi. Această strategie a fost lansată în 2015, când Éric Martel a fost numit CEO, și s-a accelerat în 2020, odată cu sosirea la cârmă a lui Sophie Brochu.

Compania publică a fost cândva foarte austeră în comunicare: câștigase Premiul Darkness în 2009, acordat de Federația Profesională a Jurnaliștilor din Quebec organismului public cel mai puțin transparent.

Hydro-Québec este acum prezentă pe Facebook, Instagram, TikTok și Twitter. Moderatorii săi folosesc uneori un ton plin de umor care îi face pe utilizatorii de internet fericiți. Compania a semnat recent contracte cu firme de marketing și conținut digital.

De vazut in video

Add Comment